Elefantii nu uita niciodata sau o alta poveste descalcita de Poirot

Daca va plac romanele politiste si Agatha Christie, atunci o alta recomandare de lectura poate fi “Elefantii nu  uita niciodata”. Un roman in care Poirot ajunge sa fie rugat de o prietena scriitoare de romane politiste, Ariadne Oliver, sa o ajute cu descalcirea unei drame din trecutul nepoatei sale.

Aceasta autoare este interceptata la un eveniment dedicat scriitorilor de mama unui baiat care voia sa se casatoreasca in curand cu nepoata doamnei Oliver. Numai ca parintii nepoatei fusesera implicati intr-o drama cumplita. Murisera amandoi pe o plaja, insa nu se stia daca domnul o omorase pe doamna si apoi se sinucisese sau invers.

Incepe asadar o cautare in trecut a dosarelor dar si un periplu pe la “elefanti”, persoanele care le fusesera aproape celor doi parteneri si care ar putea ajuta sa se faca un pic de lumina in ciudata lor drama.

Poirot si doamna Oliver reusesc sa adune informatii pretioase si sa afle ce s-a intamplat cu adevarat. Pas cu pas cercetarea lor aduce noi si noi detalii care ajuta ca aceasta situatie ramasa o poveste cu semn de intrebare sa fie descalcita.

Cititorul ia parte la etapele cercetarii si are acces la date, iar in baza lor poate face, alaturi de personajele principale, conexiunile care sa duca la descoperirea adevarului.

“Elefantii nu mor niciodata” este un roman in care veti regasi trimiteri la alte povesti care il au in centru pe Hercule Poirot – fara a influenta in vreun fel cunoasterea acelora investigatia de fata. Agatha Christie a scris asadar un roman mai scurt decat altele si poate mai usor de descifrat de cititori.

Pe acest blog am mai scris despre Trenul de Paddingtonsi Ceasuriletot de Agatha Christie.

Share
43 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge