Ce detest: Follow to unfollow pe Instagram – si cum sa te poti feri de aceasta tactica

Instagram este o platforma care a prins de cum s-a lansat. Oameni din intreaga lume o folosesc, inclusiv afceri, iar unii oameni fac bani cu ajutorul Instagram. Dar, pentru a-si creste numarul de followeri, multi folosesc o tactica deloc in regula: follow-to-unfollow.

Dupa cum poate stiti, am si eu cont pe instagram. Followeri – aproape o mie. Unii au zeci de mii de followeri. Sigur, i-au dobandit cucerindu-i cu calitatea fotografiilor lor, altii au folosit tot felul de tactici. Una dintre aceste modalitati este aceea de a da follow pentru ca apoi, dupa o perioada de timp, sa se dea unfollow.

instagram follow me

follow me, forografie de Gustavo Frazao / Shutterstock

Cum ii recunosti?

Au mii de followeri si urmaresc mai putin de 300-500 maxim 1000 de oameni.

Expertii spun ca nu poti urmari, in mod eficient, mai mult de 500 de oameni, asa ca ati putea argumenta ca e normal ca ei sa nu urmareasca multa lume.

In niciun caz nu zic ca TOTI cei cu multi followeri folosesc aceasta modalitate de a dobandi noi urmaritori. Si in niciun caz nu zic ca DOAR cei cu multi followeri o utilizeaza.

Cum „scapi” de ei?

E simplu. Folosesti o aplicatie care iti poate oferi statistici interesante despre followeri – cei care te-au adaugat pe lista lor de conturi pe care le urmaresc, cei care te-au scos, cei care te-au blocat etc.

Evident, nu orice persoana care iti da unfollow este una care foloseste tactica follow-to-unfollow. S-ar putea ca pur si simplu sa nu ii placa fotografiile publicate (prea multa publicitate, prea multe fotografii cu un anumit subiect care pe ei nu ii intereseaza, prea multe fotografii publicate etc.). Si voua poate vi s-a intamplat sa dati unfollow cuiva din aceste motive (sau altele).

Dar unii, veti remarca, dau unfollow la cateva zile dupa ce au dat follow. Dupa ce au constatat ca si voi, la randul vostru, le-ati dat follow. Sunt unii care dau dupa o perioada mai lunga (la doua saptamani de pilda). Multi dintre cei care dau unfollow au conturi cu foarte multi urmaritori. Si ei v-au adaugat primii! Sau sunt dintre cei care v-au adaugat – pentru ca apoi sa va scoata, dupa ce au vazut ca le urmariti conturile.

Aplicatiile de gen (care ofera statistici) pot sa va arate si daca, postand anumite fotografii, la anumite ore, cu o anumita frecventa va scade sau va creste numarul de followeri (puteti face comparatii sau chiar gasi aplicatii care ofera date complexe, unele gratuite, altele contra-cost.

Eu nu folosesc extrem de mult instagramul, asa ca am ales doar o aplicatie gratuita – followers – cu care urmaresc situatia celor care ma adauga sau ma scot din lista conturilor pe care le urmaresc.

Voi ati intalnit utilizatori care sa foloseasca aceasta tactica?

Share
3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge