Criza – perioada buna pentru a progresa invatand online

Perioada pe care o traversam i-a adus pe multi in situtatia de a fi concediati sau de a se gandi unde si cum pot merge mai departe. In astfel de momente a-ti completa bagajul de cunostinte si a realiza si multe activitati practice constituie o investitie in viitor. Trebuie sa ne gandim de fiecare data cand nu se reuseste ceva sau nu ne iese asa cum am fi dorit ca suntem rezultatul a ceea ce am investit in noi, in dezvoltarea noastra si de fapt valoram atat cat am investit in noi. Daca nu incercam sa ne dezvoltam profesional, sa ne perfectionam nu avem cum sa evoluam in cariera sau sa avem o cariera. Atunci cand ai auzit ca cineva a fost concediat intreaba-l cat a investit in el in ultimii ani sau atunci cand te duci la un interviu si nu este acceptat intreaba-te cat ai investit in tine si dezvoltarea profesionala…. ceea ce reusim sa nu reusim atat profesional cat si personal este rezultatul a ce (nu) am investit in noi.

Sunt asadar de luat in seama ofertele de cursuri online – mai ales cele ce pun accent pe acest aspect practic – cum sunt cele de la AcademiadeAfaceri.ro.

Desigur ca invatand online nu poti dobandi experienta ca si cum ai fi lucrat ani de zile acolo, dar asta se intampla in orice sistem de invatamant. Dar poti afla si vedea practic ce se intampla si cum se lucreaza in acel domeniu (exista analize de caz, simulari de caz, aplicatii practice, se lucreaza doar cu cazuri reale).

In final se accepta ideea ca de fapt castigi atat cat ai investit in tine. Fiecare an de studiu si fiecare activitate extrascolara si orice curs urmat reprezinta o investitie in dezvoltarea profesionala sau personala – in functie de caz. De fiecare dintre noi depinde aceasta investitie.

Fiecare isi poate gestiona timpul asa cum doreste. Sunt insa si momente in care se poate investi in pregatire. Spre exemplu: un nou job, pentru care trebuie sa stii engleza pentru afaceri te poate determina sa incerci sa inveti mai bine aceasta limba – segmentul pentru afaceri. La fel, o vacanta intr-o tara straina te pot determina sa incerci sa inveti acea limba (mai ales daca ai deja unele cunostinte). Un nou post unde ai nevoie si de alte cunostinte in afara celor deprinse in scoala/facultate te pot determina sa urmezi un curs de completare a cunostintelor online.

Evident ca sunt multe avantajele invatamantului online – inclusiv comoditatea si flexibilitatea. Nu o sa le prezint acum – pentru ca de fapt nu a face reclama acestui tip de invatamant mi-am propus ci am incercat doar sa arat ca putem investi fiecare clipa in ceva care sa ne placa sau sa ne ajute in activitate.

Evident, daca veti decide sa urmati cursurile AcademieideAfaceri.ro va astept si la cursul de PR.

Share
One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge