Logan, vanzari, piete si drumuri forestiere

E clar ca toti iti doresc masini de marca. Nu cred ca nu isi poate dori cineva confort – daca are bani sa si-l si permita – desigur.

Unii vor cauta masini sportive – cu care sa alerge, cu care sa impresioneze. Alti vor masini clasice. Sunt persoane care vor masini mari – 4×4. Si asa mai departe.

Nu intotdeauna ai insa ceea ce iti doresti. Iar alteori o masina veche e data pe ceva nou si muuult mai bun decat modelele anterioare. Asadar ajungi sa detii un Logan. Urmaresti discutiile de pe forumurile de specialitate. Ii auzi pe amicii care au aceeasi masina ce spun in diverse ocazii.
Dar, mai ales, te plimbi cu masina. Am ajuns chiar pe drum forestier (toamna, in drumul care pe harta parea mai scurt – dar nu se preciza ca e forestier). Ne indreptam de la Moldovita la Putna. Si… alta solutie n-am avut. Drum inclinat nevoie mare. Lat cat sa incapa un camion cu lemne. Semnal la mobil in creierii muntilor ioc. Pe margine – prapastie – sau sa spunem vai abrupte. Sa ne intoarcem zeci de kilometri ca sa o luam pe drumul mai lung? Nu… e prea trivial. Asa ca… la munte pe drum forestier cu Loganul sa mergem. Si a facut fata cu succes. Daca am fi avut o masina cu garda mai jos am fi avut la bani de dat pe reparatii – asa totul a fost ok. 2 scuturi in denivelari – dar doar 2 zgarieturi ca urme.

Misiune indeplinita cu succes asadar. Sa mai mentionez si ca daca s-ar fi stricat vreo roata nu am fi avut cum sa o desfacem ca anterior in service suruburile fusesera stranse ca pentru camion?

Loganul ne-a dus si pe drum spre cota 1400 cand un nenorocit de taximetrist a oprit in curba – a facut intoarcere din 3 miscari – si toti ne-am oprit! Asadar iata-ne pe drum sticla (ca in reclama cu cainele care aluneca pe langa masina – fara exagerare)…. dar am scapat si de asta data.

Si apoi vii si mai citesti si ca Logan, este cel mai vandut model in Maroc. Poate ca nu e cea mai luxoasa masina. Poate ca nu e cea mai mare, sau cea mai sportiva sau, sau. Dar este o solutie. Si decat masina veche… – eu fiind pe principiul de a lua ceva nou – in ciuda “avantajelor” unui SH. Si doar pentru ca merg cu un Logan nu inseamna ca nu imi doresc in continuare alta masina. Pana cand o sa imi permit insa acea masina Loganul se descurca foarte bine. Si cum Toyota cea ieftina abia s-a lansat si oricum in Romania nu este… modelul romanesc de masina ramane un succes – o dovedesc cifrele.

Si cum tot vorbim de masini.. iata aici si camionul viitorului sau povestea orbului prins de radar la 154 km/h!

Share
6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge