Ce faci cand mergi la un eveniment?

Se poate intampla sa fie nevoie sa participi la un eveniment. Se poate sa fie o obligatie, sa fie in interes de serviciu sau sa fie un eveniment la care mergi din placere (chiar daca este, oficial, de afaceri).

Ar fi de dorit sa mergi imbracat corespunzator. Nu poti merge in imbracaminte sclipitoare (de exemplu), de seara sau club, la o prezentare de afaceri. E drept ca, fata fiind, vei atrage privirile. Unele poate acest lucru isi doresc (in fond la astfel de evenimente vin si barbati cu bani) – dar nu despre acest tip vorbim.

Atragand privirile asupra ta, ca invitat, arati ca nu iti respecti totusi gazdele – lumea trebuind sa fie atenta la organizatori, la ceea ce ei prezinta.

Daca evenimentul implica un pranz sau o cina la care ai confirmat ca vei ramane, atunci nu pleca decat dupa respectivul pranz/cina. Confirmarile la astfel de evenimente se fac din timp; organizatorii rezerva meniuri pentru numarul de persoane care au confirmat participarea si mai ales, gazdele platesc acele meniuri (chiar daca ele nu vor fi consumate datorita faptul ca oamenii au plecat inainte de pranz sau cina). E un lucru sa plece 1-2 persoane si e altceva daca pleaca 20 din 50-60. Si daca evenimentul este unul la care costurile sunt suportate in intregime de organizatori…

Reguli de dorit a fi respectate ar mai fi ele multe, astazi insa ma limitez la acestea doua – importante si deseori incalcate din pacate.

Share
8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge