Machete de tancuri, avioane si nave si drifting cu soferi experimentati

O zi sambata – cu alte cuvinte o zi de pauza din activitatile obisnuite. Asa se face ca am decis – si reusit in sfarsit – sa ajung la doua evenimente.

De dimineata am vazut ca afara ploua. Dar am decis ca acest lucru nu va schimba in niciun fel planurile pentru astazi.

vitrina_avioaneAsa se face ca impreuna cu al meu sot am plecat undeva in jurul pranzului spre Muzeul Militar National sa vedem o expozitie de machete. Am ajuns si culmea am gasit loc de parcare chiar la intrare. Mare noroc – dar oricum nu conta chiar daca am fi gasit pe stradutele de langa muzeu.

nava_rosieE impropriu spus totusi expozitie intrucat e vorba despre Salonul National de Modelism Militar – Editia I. Intrucat era sambata, am avut placerea de a-i gasi acolo pe cativa dintre realizatorii machetelor. Am stat astfel de vorba cu ei, am aflat lucruri interesante si… ne-am dat seama cat de interesant ar fi pentru pustime sa ajunga aici. Ar avea ce invata si ar avea ce vedea. Ulterior, in viata, ar avea poate si alternative ca hobbyuri.

De altfel, in anuntul oficial se precizeaza inclusiv ca machetistii fac demonstratii: “In fiecare sambata si duminica, in perioada desfasurarii salonului, pasionati si viitori pasionati de machete si istorie se pot intalni cu unii dintre cei mai renumiti machetisti bucuresteni care vor acorda consultatii si vor face demonstratii practice de tehnici specifice realizarii de machete”. Despre eveniment puteti afla mai multe de pe siteul Cartula si chiar de pe forumul modelism.info.ro.

vitrina_tancuriVa recomand acest salon – pentru ca aveti astfel ocazia de a vedea si altceva. Asa cum spuneam in weekend puteti afla si povesti interesante de la realizatorii machetelor si vedea diverse demonstratii. Cu putin noroc veti reusi sa aflati si informatii inedite despre unele dintre exponatele muzeului. 5 lei intrarea de persoana, iar pentru fotografii se percepe o taxa de 20 lei. Puteti profita si sa mergeti sa vedeti intreg muzeul – sau sa il revedeti – si sa realizati si poze in aceeasi suma. Noi am dat 20 de lei doar pentru a fotografia machetele – dar nu regretam niciun leu.

Salonul National de Modelism Militar – Editia I poate fi vizitat pana pe 30 octombrie – asa ca aveti ceva timp la dispozitie. Recunosc ca recomand acest salon si pentru ca in aceasta vara, in concediu, la Viena, am vazut cat de cautate sunt afara astfel de expozitii si posibilitatile de interactionare si de a afla explicatii si cred ca e cazul sa incepem si noi  sa le apreciem la adevarata lor valoare – mai ales ca totul e facut din pasiune de acesti oameni.

Dupa muzeu am ajuns in Baneasa Shopping City Bucuresti unde astazi si maine sunt organizate finalele nationale in cadrul Campionatelor Nationale de Tuning, Drift si Car-Audio.

drifting_tricolorAm vrut sa ajung anul trecut la acest eveniment insa… nu s-a putut. Dar anul acesta nu am mai ratat ocazia. E drept ca nu ma dau pe spate nici tuningurile (rar vad ceva elegant, de calitate si fara o nota puternica de taranism sau “dat mare”) si nici dupa ceea ce tine de car-audio. Cu alte cuvinte aveam o tinta clara: DRIFTul. Si… am avut parte din plin. Cand am ajuns la Baneasa ploaia se oprise, astfel ca se putea sta fara umbrele. Calificarile pentru finala de maine erau in plina desfasurare. Nu era enorm de multa lume – poate pentru ca erau doar calificarile, poate pentru ca plouase – ceea ce intr-un fel m-a bucurat pentru ca am avut oportunitatea de a-mi alege locul din care sa ma uit – si am gasit unul cu o perspectiva foarte buna.

drifting_rosuAm vazut cateva ture realizate de unii concurenti si apoi o demonstratie (din chiar ambele sensuri ale traseului) realizata de invitatul special TENGU – pe care nu l-am prins insa in poze.

Cert este ca a meritat si, mai important, ca va recomand sa mergeti si aici – daca aveti drum maine prin Baneasa – in ultima zi a 4tuning estival 2009.

Programul zilei de duminica:

10.00 – 19.00

  • Calificari si finale la DRIFT.
  • Jurizare la Tuning
  • Incadrare in clase si jurizare la Car-Audio SQ.
  • Ora 17.30 Festivitatea de premiere.

Si maine au loc demonstratii ale celor mai buni drifteri asa ca… aveti ocazia de a-i cunoaste pe castigatori, a discuta cu invitatii si participantii la diversele categorii ale concursului si a vedea niste momente realizate de profesionisti.

Fiind vorba despre un eveniment dintr-o parcare, intrarea este libera.

Precizare: evident, ca de obicei, cu un click pe poze le vedeti la dimensiunile originale.

Share
90 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge