Ce si cum vrei sa arati?

schita_femeie_baghetaDesi o persoana nu trebuie evaluata complet doar dupa cum arata – aici intrand desigur cum arata in acel moment (cum s-a imbracat, machiat etc.)  – se poate spune ca e totusi indicat sa ai grija cu ce te imbraci.

Evident conteaza ce vrei sa arati. Normal ca aici doamnele ar putea avea mai multe optiuni – ele fiind cele ce pot evidentia sau nu un decolteu, o talie de viespe, solduri atragatoare etc. Cat de departe merge cu aratatul si cu sugeratul, cat de mult ramane in limita decentei si cat de mult cade in dizgratios acestea sunt cu totul si cu totul alte elemente. La fel de important e cum vrei sa arati – ca tot vorbeam de limite de bun simt sau de vulgar.

N-ar strica sa te uiti putin in oglinda. Desigur ai putea sa te uiti in oglinda atunci cand pleci de acasa  insa poate ar fi si mai util – si eficient din punct de vedere financiar pentru tine – sa te uiti in oglinda in momentul in care iti cumperi ceva. S-ar putea sa constati ca poate un lucru iti place, dar croiala nu te avantajeaza. O domnisoara/doamna scunda si eventual si plinuta (mai putin sau mai mult) in niciun caz nu trebuie sa isi achizitioneze si sa poarte rochii sac. Le vor face sa para mai mici si mai “umflate”. La fel nu e indicat ca aceleasi persoane sa poarte pantaloni trei sferturi.

O persoana mai plinuta – cu sunculite generoase – nu e de dorit sa se imbrace in produse cu talia joasa (mai ales pantaloni)  si bluze care sa nu ajunga pana putin sub talie (pentru a evita revarsarea – la aplecari sau diverse miscari – in fata privirii celorlalti a acelor zone care ar trebui sa ramana private).  Si lista poate continua, insa cum acesta nu este un blog de moda ma opresc aici.

Ceea ce ma amuza uneori e indignarea persoanelor ce nu se imbraca tocmai potrivit. Deseori sunt mirate si chiar socate (in sens negativ, fireste) de faptul ca ceilalti se uita la ele si zambesc, sau se uita ciudat sau se uita cu superioritate. Ah, ca aici vorbim de limite ale bunului simt – alta poveste lunga apropo de acel cod al bunelor maniere pe care se pare ca l-au uitat multi – e altceva. Dar uneori acele priviri sunt incurajate – intentionat sau nu – de persoana careia ii sunt adresate.

Un pas inainte ar fi ca daca macar intr-o anumita zi au avut parte de asemenea priviri si in mod obisnuit nu au, persoanele in cauza sa se gandeasca totusi ca ar putea fi ceva la modul in care arata…

Share
39 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge