There is no “I” in “TEAM”

Sa reusesti sa creezi o echipa foarte buna, eficienta – iata visul oricarui manager sau director de companie.

Evident insa ca nu e deloc usor, ca avem de-a face cu orgolii, cu persoane cu firi diferite insa cu pregatiri poate complementare. Pe toate trebuie sa le faci sa inteleaga ca fiecare are rolul sau, ca este o rotita importanta in angrenaj. La fel trebuie ca toata lumea sa inteleaga ca fiecare are bucatica sa care poate fi cel mult ajutata atunci cand se solicita sau cand persoana nu se poate ocupa de partea sa insa ca nu trebuie ca pe bucatica altui coleg sa intri doar pentru ca asa vrei tu sau pentru ca ai impresia ca te-ai descurca mai bine.

Sunt multe de spus despre cum sa creezi o echipa si nu mi-am propus astazi sa dau o tona de sfaturi pe acest subiect. Imi doresc sa subliniez insa un element extrem de important aparent uitat de multi si aleg sa ofer aceasta precizare in engleza: There is no “I” in “TEAM”.

Cred ca formularea surprinde esenta celor spuse mai sus – de la constientizarea locului si rolului fiecaruia si pana la ideea de tot unitar, de rotite care merg, care se pun in functiune una pe alta si care, daca fiecare este bine intretinuta, duc la un rezultat optim.

Intr-o echipa nu ar trebui sa se duca o lupta a orgoliilor – complementar desigur ca nu ar trebui nici sa existe oameni care sa isi sape colegii, avizi de putere, de a se face remarcati. Rolul “sefului de echipa” indiferent de denumirea pe care ar purta-o in mod normal este de a aplana potentiale conflicte, de a calma egouri, de a face fiecare membru constient si de drepturi dar si de obligatii, si de importanta proprie dar si de cea a celorlalti colegi fara de care nu s-ar ajunge la rezultatul final dorit.

There is no “I” in “TEAM” este asadar un lucru care ar trebui sa fie constientizat atat de manageri cat si de angajati – iata ca nu trece mult si apare o tema pentru aceasta serie.

Voi cat de multa importanta dati acestui fapt, ca There is no “I” in “TEAM”?

Daca va intrebati de unde vine formularea am sa marturisesc sincer ca nu imi apartine, ca esenta cuprinsa in cuvinte o stiam insa mi-am reamintit-o luni seara urmarind pe AXN serialul “NCIS”, replica fiindu-i data lui DiNozzo de catre McGee (pentru cei ce urmaresc serialul).

Share
8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge