Simti ca pierzi ceva cand nu stai pe Twitter? – o abordare

Cei care nu sunt pe Twitter clar nu simt ca pierd ceva. Cei care si-au facut la un moment dat cont dar nu l-au intretinut si ca atare acum nu publica nimic s-ar putea de asemenea sa considere twitterul un mod de a pierde timpul, ceva ineficient. Mai sunt si unii care au create conturi cu ajutorul carora urmaresc multe persoane, dar nu scriu. Insemnarea nu le e dedicata.

Postul de fata e pentru cei care au un cont de twitter si care il folosesc in mod constant (zilnic sau oricum destul de des, chit ca iau pauze in concedii sau de weekend sau in cate-o zi in functie de program, urgente etc.). Asadar, intrebarea zilei e: simti ca pierzi ceva cand nu stai pe Twitter?

Ieri am mers intr-un drum de tipul plecat de dimineata – intors noaptea (cu stat de la 9 la 6-7 in oras) la Piatra Neamt. Oras frumos, impresionant din cateva puncte de vedere, munte si aer proaspat. Toata ziua am bantuit insa prin oras – am vrut sa vizitam cateva locuri (nu musai turistice) si am si luat cate ceva, de altfel scopul drumului fiind acela de a lua ceva anume de acolo. Insa nu aceasta e important.

Am fi putut sa ne luam la noi un laptop macar si stickul de la Vodafone de Internet. Am fi putut avea laptopul si macar sa ne uitam de la un McDonalds sau cafenele cu wireless free. Am fi putut macar sa intram online de pe telefoanele mobile. Am fi putut, dar era zi de concediu si zau daca am simtit nevoia.

Da, am vazut cateva lucruri interesante care poate mergeau postate pe Twitter si poate ar fi generat discutii. Dar oricum nu aveam timp de asta si nici chef sa verificam cine ce a mai zis si nu e frumos sa arunci ceva si apoi sa nu raspunzi, sa para ca nu iti pasa ce zic ceilalti. Asa ca ne-am luat pauza. Da, miercuri. Si n-am simtit ca am ratat ceva.

Am ascultat de dimineata stirile in masina – primele buletine de stiri. Dimineata aflam cum cu o zi inainte isi daduse demisia sotia ministrului Botis si despre fotbalistul retinut in cazul cu masina si diversele suspiciuni (alaturi de alte stiri). Seara aflam ca a demisionat in cursul zilei si ministrul Botis si ca fotbalistul a fost eliberat (plus motivele). Evident si alte stiri – nationale si internationale. Si-am ajuns acasa.

Si zau ca la 1 noaptea n-am stat sa intru online.

Acum sa vedem cum e cu statul pe Twitter – cu precizarea cumva ca aceasta insemnare porneste chiar in urma unei discutii de azi cand eu am pus intrebarea din titlu pe Twitter si am primit si cateva raspunsuri (multumiri Doina Tecu, razvanc, Florina_B).

Totul depinde de scopul pentru care te afli pe Twitter si de oamenii pe care alegi sa ii urmaresti. Una e partea de promovare – personala sau a unui cont al unei firme, al unui site etc. – si alta e un cont pur personal.

Pentru unii Twitterul e ca un news feed – ca sa o citesc pe Florina – si atunci da, lipsa conexiunii inseamna automat si lipsa pierderii accesului la informatie, la ce e nou aflat instant.

Pentru altii twitterul – chiar si utilizat ca promovare – nu e primordial in timpul liber.

Unii intra online – chit ca intervin sau nu in discutii – cand stau acasa.

Altii si cand sunt intr-un parc, la hypermarket sau oriunde altundeva.

Unii scriu ce se intampla la nunta lor. Altii isi iau vacante si nu scriu un tweet.

Cu siguranta ca nu exista un raspuns standard la intrebarea din titlu. Dar nici nu caut asa ceva. Sunt curioasa insa: dragii mei cititori si prieteni de pe Twitter ce imi raspund la intrebarea: simti ca pierzi ceva cand nu stai pe Twitter? Indiferent de raspuns va rog sa si argumentati.
PS: pierderea poate insemna si ceva din ce scriu altii dar si ceva ce nu apucati voi sa spuneti (la timp etc.).

Share
7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge