DM-urile de pe Twitter sunt discutii confidentiale au ba?

Oricine are cont pe twitter (al meu in romana este @violetaloredana si pentru travel @TravelMoments – acesta in engleza insa) stie ca poate trimite urmaritorilor (follower-ilor) mesaje directe, care nu apar in flux – DM.

Uneori in cadrul DM-urilor poti vorbi despre ceva ce urmeaza sa lansezi; poti spune un lucru interesant, inedit. Poti comunica o veste pe care nu vrei sa o faci inca publica.

Intrebarea care se pune este: atat timp cat nu spui ca e o informatie confidentiala, se poate considera ca DMul este ceva privat, confidential, care nu trebuie impartasit?

Discutia este similara cu cea legata de e-mailuri si continutul lor. S-a mai scris pe tema – n-o sa reiau decat ideea generala: un e-mail trimis spun multi ca poate fi facut public. Exceptie fac comunicatele cu embargo pana la o anumita ora (ca atare oricum continutul devine public ulterior, doar ca e vorba de atasamente in acest caz).

Multi au zis ca nu e frumos sa te apuci sa spui tot ce primesti pe e-mail. Altii au argumentat ca atat timp cat ai trimis un e-mail iti asumi continutul.

La fel este cazul DM-urilor? Daca nu vrei sa spui ceva, atunci ideea ar fi sa nu spui nici macar in DM?

Subiectul ma duce cu gandul si spre zona de avocatura. Era un serial la TV care infatisa o problema pe care am mai intalnit-o ca idee si in afara televiziunii. Exista, mai ales in State, anumite discutii intre reprezentantii procuraturii si avocatii apararii (firme de avocatura si, in functie de cazuri, avocatii de la acele firme). In cadrul acelor discutii se poate lasa sa se inteleaga cate ceva. De o parte sau de alta, desigur. Cand insa un avocat al apararii poate castiga doar expunand o discutie privata e bine sa faca acest lucru – mai ales ca mai mult ca sigur cei care lucreaza la Procuratura nu vor mai discuta cu niciun avocat de la acea firma si, poate, se vor purta altfel in relatia cu ei si la procesele cu ei?

Ati avut oameni care sa faca publice anumite lucruri spuse in DM?

Voi cum percepeti DM-urile? Ca pe niste discutii care daca au informatii pe care, daca va ajuta, le faceti publice? Ce fel de DM-uri trimiteti? Ce fel de DM-uri ati primit?

Share
7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge