PRul are probleme – si inca mari si recunoscute la nivel international

Stiu, titlul e un pic mai dur sau poate mai serios sau doar pune pe ganduri pe unii.

Si totusi el reflecta o realitate.

La noi sunt multi cei care considera PRul ca fiind un lucru exceptional, o profesie minunata, sunt multi cei care cred ca a lucra in relatii publice presupune multe evenimente, cadouri, restaurante si alte asemenea.

Sunt insa si mai multi cei care considera PRul ca fiind o porcarie, cei care vin si zic ca “iti fac relatii publice vin doar sa iti ia banii si sa nu iti ofere nimic” si asa mai departe. Da, avem aici de-a face cu oameni care au afaceri mici si medii si care considera activitatile de comunicare – interna si externa si consilierea pe aceste segmente – ca fiind derizorii, inutile, consumatoare de bani si alte resurse si atat.

Un studiu arata si ca PRul are probleme datorita conotatiilor negative din media.

Evident ca nu ajuta cand jurnalistii critica PRul. La fel de clar e ca sunt tot soiul de divergente intre cele doua “tabere”. Da, oamenii de relatii publice spun ca ar fi vorba de colaborare, jurnalistii ca oamenii din PR n-o sa le dea niciodata toate informatiile si ca or sa ascunda elementele mai putin flatante si tot asa. Iar daca la toate adaugam si “tabara” bloggeri e clar ca lucrurile se complica.

Faptul ca PRul are niscaiva probleme a fost relevat si intr-un studiu recent despre care am aflat dintr-un comunicat de presa primit de dimineata.

Concluziile studiului sunt interesante si musai de aflat de oamenii care lucreaza in relatii publice (si nu numai, indraznesc eu sa adaug).

In cadrul comunicatului gasiti si link la intregul studiu – pentru cei interesati. Da, sunt 139 de pagini, insa sunt bine structurate, usor de urmarit si datele sunt pentru 43 de tari asa ca nu vorbim de un studiu irelevant.

Ce parere v-a facut voua acest studiu – mai corect spus ce parere aveti despre rezultatele studiului? Ca oameni de PR ce credeti ca e de facut?

Share
3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge