Cand am inceput sa LOL si am uitat sa radem?

Analize ale vremurilor noastre in comparatie cu cele trecute (recente) s-au mai facut. Si la fel s-au mai prezentat diferentele intre acum si atunci (nu, nu ca in Supernatural, dar oricum:P).

Astazi insa va propun spre dezbatere un element care tine cumva si de imagine dar mai ales de comunicare.

Acum se pune accent pe tehnologie. De pe vremea cand eram eu in facultate – si altii care ma citesc poate doar in liceu sau scoala generala – a inceput sa apara un nou limbaj. Atunci era la moda mIRCul – si chatuiai onine cu diversi. Azi avem messengerul, dar si Twitterul, Facebookul etc. S-a mai spus despre cei care scriu cu k in loc de “ca” si alte asemenea asa ca trec peste acest element.

Ma socheaza insa – de fapt cred ca mai corect spus este ca ma intristeaza – ca oamenii par a fi uitat sa rada – insa stiu sa spuna de zor sinonimul LOL – laughing out loud.

Una-doua pe mess mai inteleg sa apara lol – desi si acolo ai un emoticon care ar fi mai sugestiv.

In replici pe Twitter sau FB mai apare – dar acolo sa zici ca lumea nu poate vorbi si e de intles. Nu critic asta. De altfel, n-am nici ceva anume impotriva lui lol – sau a variantei extinse pentru a rade cu hohote – care este ROTFLMAO – rolling on the floor laughinf my ass out (pentru cine nu stia) – care se foloseste si in varianta scurta ROTFL.

Dar ce schimbare s-a produs de am ajuns sa spunem in viata reala LOL in loc sa radem sau sa zambim?

De ce?

Eu nu-mi explic. Voi?

Si cum se leaga foarte bine de tema de astazi, va invit sa vedeti si acest videoclip. Mie imi place (bine, stiu, are si niste cuvinte mai de cenzurat si online e varianta completa) insa ideea ramane. Si mi-ar placea sa discutam si tema din acest video al celui care are numele de scena Leasa Dragos si numele real Dragos Leasa (asa a zis el intr-o emisiune la care a fost invitat :P).

Share
8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge