Il TRAIESTI pe azi?

Este firesc si frumos sa faci planuri pentru maine. Si sa iti aduci aminte de ieri. Dar il traiesti pe azi? Il apreciezi?

Dincolo de carpe diem si alte indemnuri de gen, este clar ca oricine isi face planuri de viitor. O femeie care afla ca este insarcinata se va gandi cum va fi cand se va afla cu bebelusul in brate, ce il va invata etc. Doi proaspat indragostiti se gandesc poate in timpul saptamanii la weekendul planificat la munte. Un antreprenor se gandeste la afacerea sa si la rezultatele pe care le va avea peste sase luni. Si asa mai departe.

La fel de firesc este sa ne aducem aminte de oamenii extraordinari, de momentele minunate care ne-au bucurat trecutul. Si, uneori, si de ceea ce ne-a deranjat/durut.

Insa cat de multi traiesc cu adevarat momentul prezent? Cati se bucura ca exista?

Este luni, si nu intamplator acest post este publicat in aceasta zi.

Cati oameni ati remarcat langa voi, la scoala sau serviciu, pe bloguri sau retele sociale ca se plang ca e luni si ca mai e mult pana in weekend?

Eu vad multi. Sau, altfel spus, remarc prea putini care se bucura ca e si luni si ca incepe o noua saptamana de lucru.

Dar stiti cati ar da orice sa fie in locul lor, al celor nemultumiti ca merg la serviciu? Sa nu fie in vreun spital sau fara serviciu. Sa aiba si ei unde merge.

Recunosc ca mi se pare trist si deloc o situatie ideala aceea de a fi in postura de a te duce la un serviciu corvoada. Daca n-ar fi, nu s-ar plange de el, saptamana de saptamana…

Eu sunt recunoscatoare ca am ce face, ca am de lucru. Sunt recunoscatoare pentru fiecare clipa si pentru fiecare zi pe care o petrec alaturi de cei dragi.

Sigur, ma gandesc si la o casa unde sa stau cu familia mea. Ma gandesc si la ce alti clienti mi-ar placea sa am, ma gandesc la campaniile in pregatire pentru cei pe care ii am deja, ma gandesc si la un cadou de Craciun pentru Eric, baiatul meu si tot asa.

Fac planuri si in acelasi timp imi aduc aminte si de plimbari minunate in parc alaturi de mama, de cumparaturile din magazinul Victoria si de la Vulturul de mare, de plimbarile in Herastrau, de Tica, de Thomas, de ZBGZY (pisici avute de-a lungul timpului si care nu mai sunt in viata) si de multe alte momente adorabile din casa unde m-am nascut, de cantece spuse de bunica mea…

Dar ma bucur si de fiecare zi. De zambetul copilului meu, de torsul pisicii, de ce realizez din punct de vedere profesional, de sotu-mi drag, de soare, de aer, de prieteni, de tot ce e bun si frumos in viata mea.

Sigur, intrebarea din titlul postului poate parea ciudata, ca formulare, dar stiti oare cati sunt cei care nu stiu daca va exista un maine? Da, sunt si pentru ei orice clipa este pretioasa. Si-ar fi cazul sa nu asteptam un moment dramatic in viata pentru a incepe si noi sa apreciem fiecare moment si sa incercam sa ne facem viata frumoasa si confortabila.

Si nu uitati: poate ca situatia care voua acum vi se pare groaznica este una in care altii doar viseaza sa ajunga!

Share
16 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge