Adultii prefera e-mailul, internetul si telefoanele fixe. Social media pe ultimul loc

Incep cu o precizare: studiul este realizat pe adultii din SUA care muncesc. Cu alte cuvinte, datele pot fi diferite pentru Romania, dar rezultatele studiului sunt interesante si merita aflate.

Conform studiului cu privire la impactul tehnologiei asupra lor, studiu realizat online pe un esantion de 1000 de adulti, sunt mai multe femei care stau online (52%) fata de barbate (48%). Scorul este oricum foarte apropiat.

Culmea, tehnologia nu ii incurca pe oameni in lucru – 46% spun chiar ca au devenit mai productivi.

barbat care lucreaza la calculator

barbat care lucreaza, imagine de pe Shutterstock

Companiile au reguli stricte in ceea ce priveste site-urile la care au access angajatii lor – si la ce site-uri sunt blocate.

Si acum vine partea cea mai interesanta: tinerii prefera e-mailul (61%), internetul (54%), telefoanele fixe (35%), telefoanele mobile sau cele inteligente – smartphones – (24%) si abia pe ultimul loc social media (4%).  (vedeti slide-ul 7 de mai jos).

Acum evident ca rezultatele depind de cat de sinceri au fost oamenii cu adevarat. Este interesant totusi ca e-mailul este pe locul intai, urmat de internet, ca telefoanele fixe sunt in top (desi trebuie sa luam in calcul si costurile abonamentelor) si ca social media nu par a fi deloc in topul preocuparilor celor care muncesc.

Oare cum ar arata un asemenea clasament pentru Romania? Voi ce credeti?

Gasiti topul cu detalii pe site-ul celor de la Pew Research.

Share

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge