Am vazut alaturi de prietenii TVR 2 Star Wars Ep. 1 – Amenintarea Fantomei – 3D + Games si Encyclopedia

Pe gerul de-afara si cu viscolul care suiera prin orice colt, in momente in care multi prefera sa stea in casa, am ales sa iesim la film.

Am reusit sa il ducem pe Eric la mama – ca doar nu lasam copilul cu cainele acasa :)). A fost insa nevoie de 40 de minute de sunat la taxi. Da, de la 5 si 15 si pana la aproape 6. Am gasit cu greu o masina – si stam in centru. Dar domnul – care intre noi fie vorba ne-a spus ca se retragea, dar colegul nu raspunsese la telefon, asa ca a decis sa mai ia o cursa:P – a avut parte de un drum lung. De la noi la mama si apoi la Victoria unde am luat-o si pe Sabina Cornovac si-apoi la Baneasa Shopping Center la Grand Cinema Digiplex ;).

Cum ajungem noi in fata acelei alei luuuungi pana la mall, eu ma si “agat” de sot – ma gandeam ca pe gresie se aluneca (alunec de zor pe-acolo in sandale sau pantofi, mai ales cand ploua, deci pe vremea aceasta ce pretentie sa ai?!?).

Cu toate acestea niste oameni de la securitate (cred) ne spun sa pasim cu incredere ca nu se-aluneca. Eu intreb gales – stiindu-ma cum alunec pe oriunde: dar daca alunec, ce primesc? Domnii tocmai adaugau ca se daduse cu antiderapant. Da, serios. Am pasit si nu am alunecat! Dupa ce fix acum 2 saptamani, pe la 1 noaptea, mergand cu cainele pe-afara am alunecat pe gresie din aceea pe care iti rupi gatul – pusa de zor in fata farmaciilor, institutiilor etc. acum am fost deosebit de incantata si nu pot sa spun decat BRAVO! Ca mica precizare pe la 11 cand am plecat inca nu se aluneca!

Si-am ajuns si la film. Nici de data aceasta cei de la TVR2 si Odeon nu ne-au dezamagit. Am fost asteptati frumos, intampinati ca la carte: cu cockteil-uri – da, erau vreo 2 feluri 😉 -, cu un covor rosu – pai da, doar veneam la avanpremiera si vedetele nu merita ceva mai prejos 😛 – si evident cu un loc de facut poze unde, de aceasta data, ne-au asteptat personajele din Star Wars – intrucat evenimentul a fost realizat alaturi de Club Star Wars Romania. Yup, erau pe-acolo Darth Vader, Obi Wan si altii. Evident erau si sabii cu care cei mici s-au jucat de n-au mai putut 😀

La “locul faptei” ne-am intalnit si cu Lucica Radu – aici povestea e frumoasa pentru ca era ziua ei si cei de la TVR i-au pregatit o surpriza;). M-am bucurat sa o cunosc si eu live cum se spune pe Lucica – o fata cu o privire extrem de vesela si luminoasa;) Pacat ca dupa film n-am mai apucat sa stam de vorba, dar poate data viitoare. Acelasi lucru – cu intalnit, dar neapucat sa vorbim – a fost valabil si pentru Matei Psatta si Ionut Bunescu. L-am revazut cu drag si pe Razvan Bucur cu care vorbesc de zor ,dar ne vedem mult mai rar si ne-am intalnit, evident, si cu Shark (Stefan) – castigatorul concursului de la mine si mare-mare fan StarWars.

Sabina si cu mine ne-am incumetat si am facut si poza 😉 (desi, recunosc, fata mea e lunga, nu patrata – ca forma – asa ca dataa viitoare propun sa fie mai multe cadre:D)

Si-apoi in sala la film!

 

Star Wars - sala (stiu, putin taiat - dar eram in fata;)

Incepe filmul. Sunetul evident tare – ca la film (recunosc ca e un element dupa care nu ma dau in vant desi, pe de alta parte, acopera conversatiile purtate relativ incet si sunetele mancatului de floricele/nachos).

Acum, despre film se pot spune multe. Unii pot zice ca e slab si neinteresant. Altii ca daca nu esti fan si nu ai idee ce inseamna sith, cavaler jedi etc. patrunzi intr-un univers “paralel” si nu intelegi mare lucru. Eu indraznesc o paralela. Stiti voi seriile in literatura – mai ales cele noi? N-ati remarcat ca primul volum e practic o introducere un pic diluata care doar deschide apetitul? Ei bine, asa este si cu Star Wars – Amenintarea fantomei. Ajungem mult in urma, pe vremea cand Obi Wan era doar ucenic si cand Anakin Skywalker era un copil sclav. Avem o problema politica, avem o cucerire a planetei Naboo de catre Federatie (sau, mai corect spus, o incercare, vedeti voi daca reusesc sau nu). Ajung in atentie si Sith si avem si parte de o cursa frumoasa – cea de pe Tatooine. Niste masinarii interesante si viteza. Mi-am adus aminte ca am si eu volan acasa si n-am mai alergat de multa vreme la o cursa 😉 (evident de masini, nu de nave, desi… ideea nu e rea:D). Da, am gasit cursa pe youtube, dar vreau sa va las sa o vedeti la cinema. Nu se compara!

Il vedem mai mult in actiune si ii cunoastem poporul si trecutul lui Jar Jar Bings – personajul care cucereste cu replicile si neindemanarea lui.

Vedem si de ce master Yoda este reticent in a-l lasa pe Skywalker sa fie luat ca ucenic de cavalerul Jedi Qui-Gon (care il avea ca ucenic deja pe Obi Wan): simtea dinspre Ani multa frica, iar “Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger, anger leads to hate, hate leads to suffering”.

In film – asa cum spuneam o introducere – o cunoastem si pe printesa planetei Naboo – o sa vedeti niste scene si niste rasturnari de situatie interesante in ceea ce o priveste – eu insa nu vi le dezvalui.

Asa cum spuneam si in insemnarea despre “Avem un Zoo”, fiecare film are legatura si cu experienta personala. Am constatat ca faptul ca am un copil m-a schimbat putin. Mi-am dat seama ca nu mai sunt doar eu cea care o face mandra pe mama ci si ca am un pui de om care, cu siguranta, ma va face de multe ori sa fiu mandra de el. M-a induiosat de asemenea si momentul in care Ani pleaca sa isi implineasca visul si o lasa pe mama lui in urma.

Acum nu uitati ca mai sunt inca doua episoade pana la originalele seriei (4, 5 si 6). In acest episod Ani inca nu isi terminase de construit robotul si inca multe n-au avut loc. Asadar e loc clar de noi aventuri si prilejuri de noi descoperiri.

Va recomand cu drag si siteul oficial Star Wars unde gasiti si sectiunea Games – da, puteti sa va jucati si o sa gasiti niste modalitati de “pierdere a timpului” dragute;)

Va recomand si sectiunea Encyclopedia unde puteti vedea povestile personajelor, grupurilor, puteti afla informatii despre tehnologii si multe alte lucruri interesante!

Share
47 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge