La evenimente mancati cu stanga, nu cu dreapta!

Se intampla sa ajungeti cu diverse prilejuri la unele evenimente. Indiferent de tipul acestora – personale sau in interes de serviciu – va trebui sa acordati mare atentie unor aspecte aparent minore si fara impact.

Spre exemplu: cu ce mana mancam?

In cazul in care sunteti dreptaci veti spune imediat: dreapta.

Inainte insa de a ne arunca sa discutam despre mana utilizata – sa vedem tipul de mancat. Avem asadar posibilitatea de a fi serviti la masa – caz in care se mananca utilizand tacamurile, moment in care mancati asa cum obisnuiti, cu mana cu care obisnuiti sa mancati.

Exista posibilitatea de a avea un bufet suedez. Daca aveti tacamuri – iarasi lucrurile sunt simple.

Dar daca este ceva mai simplu si nu sunt tacamuri? Aaa, pai aici veti spune ca nu e nicio diferenta – plus ca sunt servetele – ergo aveti cu ce va sterge pe mana. Plus ca veti putea adauga ca aveti grija sa luati niste lucruri care sa nu va murdareasca.

Da, dar de la teorie la practica…

Sa presupunem ca veti lua numai niste pateuri sau ceva de gen. Asa, si?! Acelea nu sunt putin uleioase? Nu ramane putina grasime pe maini? Ei, nu!

La fel daca veti lua o mini prajiturica – mai ales daca are crema – inevitabil mana se va murdari.

Puteti avea multe servetele – veti avea timp sa le folositi inainte sa aveti nevoie de mana curata? Sa presupunem ca servetelele pe care le aveti la dispozitie – sau pe care le purtati in geanta – sunt chiar din cele umede care pot curata foarte bine mana. Le veti utiliza insa la final – dupa ce ati terminat de mancat, nu? Si atunci daca cumva intre timp – fiindca aceasta perioada de “bufet” este si cea de “socializare” – vine cineva la dumneavoastra? Daca sunteti prezentat unei noi persoane sau va luati la revedere de la alta?

Nu cumva aceasta implica o strangere de mana (cel putin)? V-ar placea ca mana pe care o intindeti sa fie unsuroasa sau plina de crema? V-ar placea sa va simtiti jenat/a tocmai pentru ca e mana murdara? Sau, mai rau, v-ar placea – ca doamna – sa intindeti mana, un domn sa o sarute si mana sa fie… si sa miroasa…?!?

Solutie?

Evident ca pentru orice sac exista un petic. In cazul de fata – desi sunteti poate o persoana obisnuita sa manance cu mana dreapta – incercati sa mancati cu mana stanga.

Incercati ca acea mana pe care nu o utilizati in interactiune (salut sau la revedere) sa fie cea pe care o murdariti!

Asa cum spuneam, un aspect mic – dar cat de mare e diferenta facuta de atentia acordata!

Share
9 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge