Gaseste partea distractiva si munca va fi mai placuta

Chiar si in vremuri de criza cand a avea un job e visul multora, multi dintre cei care il au nu fac nimic altceva decat sa se planga de diverse aspecte care nu merg foarte bine. De locul de munca, de cum totul e greu, neplacut, cum munca e o povara (acum ce sa zic si eu ca doar se spune ca daca munca era asa de buna o luau bogatii), o corvoada dar ceva necesar din pacate pentru a avea ce manca.

Ar putea deveni munca mai placuta?

Da.

Iar acest lucru ar trebui deprins din copilarie.

Cum?

Orice copil ar trebui sa fie invatat lucrurile prin joc. Suna atat de familiar si e atat de usor de zis si totusi de ce astazi pare asa de greu de facut? Nu auziti mai degraba doar formulari pe negativ cand vine vorba despre parinti si copii, doar certuri si multe-multe tipete si reprosuri?

Daca de mic inveti sa cauti partea frumoasa atunci lucrurile se fac mai usor. Daca alegi sa vezi doar partea grea, urata, corvoada atunci nu e de mirare ca lucrurile par a nu avea spor.

Cu aceasta ocazie mi-am adus aminte si de o melodie dintr-un film care mi-a placut: Mary Poppins. Cantecul e interpretat de Julie Andrews si se numeste A Spoon Full Of Sugar, iar inceputul este chiar:

In every job that must be done
There is an element of fun
you find the fun and snap!
The job’s a game

And every task you undertake
Becomes a piece of cake
A lark! A spree!

Adultii mai au vreo sansa sa schimbe modul in care vad munca?

Da din nou.

Nu este un efort foarte mare insa ia un pic de timp si poate si o modificare a atitudinii. Intai se face o lista cu lucrurile care va plac la locul de munca actual si cu avantajele de a avea un loc de munca. Firesc in mod corespunzator se face o lista cu avantajele de a fi freelancer sau a avea firma proprie – fiecare de la caz la caz.

Apoi vedeti ce activitati realizati si care dintre acestea va plac.

Gasiti o modalitate inedita de a realiza activitatile care va pasioneaza mai putin. Este imposibil sa nu puteti adauga un pic de inedit unei activitati. Puteti ramane cu mult mai putine activitati de rutina, neplacute si cu foarte multe pentru care sa gasiti modalitatea cea mai buna de a le realiza.

Nu doar asteptati sa vi se spuna cum sa faceti. Gasiti chiar voi solutia potrivita si sentimentul pe care il veti avea nu se compara cu nimic altceva!

Share
48 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge