Atentie: cine nu are cont de Facebook poate fi ucigas in serie

Sotul scump, drag si iubit tocmai mi-a dat un link si nu mi-a venit sa imi cred ochilor. Conform informatiilor prezentate, cei care nu au un cont in cadrul retelei sociale Facebook pot fi etichetati drept suspiciosi, putand fi chiar ucigasi in serie.

Lipsa unui cont pe Facebook ar putea fi, se spune intr-un articol de pe tagesspiegel.de, primul semn ca o persoana poate fi un ucigas in serie. Exemplele folosite pentru a ilustra aceasta teorie sunt atentatorul norvegian Anders Breivik – care avea cont pe MySpace si mai nou atacatorul de la Aurora care folosea adultfriendfinder.

Cei care au cont pe Facebook dar nu au prieteni sunt oricum considerati suspiciosi deja. Acum se sugereaza ca oricine nu are cont de vreun fel in cadrul acestei retele ridica si mai multe semne de intrebare.

Sigur, sunt cateva exceptii – oamenii din cadrul programelor de protectie a martorilor, cei din serviciile secrete – dar ideea generala e ca daca nu ai cont pe Facebook – si nici prieteni daca il ai – esti suspicios.

Articolul al doilea, se termina astfel:

“There seems to be an insanity bubble around older people which has arrived after the initial facebook boom that brought in the youth, where they see facebook as a necessary utility; instead of a trendy website that will have passed in a few years.”

Sa nu uitam de asemenea ca s-a spus ca angajatii ar trebui sa isi dea parola si username-ul angajatorilor…

Cum vi se pare aceasta teorie apropo de Facebook?

Eu recunosc ca nu sunt de acord cu ea. Sunt oameni si oameni si nu toti stau pe Facebook – din lipsa de timp sau pentru ca nu vor si nu au niciun motiv. Si vorbim aici de persoane de toate varstele – si da, cunosc parinti de 50-60 de ani care nu sunt pe Facebook sau oameni mai tineri – 20 sau 40 de ani care au profesii pentru care nu trebuie sa fie musai online (medici si alte asemenea). Da, si-ar putea face, dar nu au nici timp si nici vreun interes sa fie online. Se descurca foarte bine offline. Daca vor sa vorbeasca cu prietenii asta fac: pun mana pe telefon sau scriu un email – nu trebuie musai sa dea un like pe Facebook.

Sunt de asemenea oameni – si cunosc si asemenea persoane – care nu sunt de acord cu politica Facebook si in consecinta sunt impotriva retelei si nu isi fac cont.

Intr-o perioada in care din punct de vedere al marketingului exista studii cu rezultate care se bat cap in cap – ale ComScore, partener Facebook, care arata cat de utila e reteaua si publicitatea in cadrul ei pentru companii si ale altor companii sau publicatii care arata ca poate ca e bine sa fii prezenta, ca firma, pe Facebook, dar nu inseamna ca trebuie sa investesti financiar in ad-uri pentru ca oricum nu sunt eficiente – iata ca deja se anunta o politica gen “cine nu e cu noi e impotriva noastra”.

Ideea cum ca aceia care nu au cont pe Facebook sunt criminali mi se pare o exagerare deloc de bun augur, mai ales ca reteaua nu verifica autenticitatea datelor oferite – nume, varsta etc. – astfel ca orice criminal/pedofil/violator etc. poate fi deja membru in cadrul retelei si astfel sa isi aleaga urmatoarele victime. Mi se pare de asemenea ca a pune problema intr-un asemenea mod – cine nu e prezent intr-o retea sau e prezent si are putini prieteni – ridica suspiciuni este riscanta si nu duce nicaieri. Pot fi parinti care si-au facut contul doar pentru a pastra legatura cu copiii aflati departe – in consecinta au 5-10 prieteni.

Mi se pare de asemenea absurd sa ceri cuiva sa isi faca automat prieteni. Poate nu doresc sa aiba oameni pe care nu ii stiu in lista.

Sunt multe de spus – si sunt curioasa care e si parerea voastra pe acest subiect asa ca va astept cu deosebit interes comentariile.

Share
71 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge