Studiu: retelele de socializare distrug relatii
|Partenerul vostru de viata are conturi in cadrul diverselor retele de socializare? Ati avut vreodata discutii generate de utilizare acelor conturi – poze sau statusuri publicate? Stiti persoane care au asemenea discutii?
Ei bine, eu stiu asemenea persoane care au avut certuri destule generate de activitatea in cadrul unei retele sau a alteia. De obicei era vorba despre Facebook si interactiunea cu diverse persoane: „De ce vorbesti atat de mult cu X?”; „Care-i treaba cu Y? Ca am vazut ca ii dai like-uri mereu”; „Cine e Z si de ce iti scrie atatea mesaje/da atatea like-uri?” – sunt doar cateva dintre intrebari.
sursa pexels
Se pare insa ca exista cupluri in care unul dintre parteneri a luat in calcul divortul in urma activitatii online a sotului/sotiei. Un studiu recent realizat pe 2.000 de persoane casatorite din Marea Britanie a aratat ca aproape jumatate dintre ele au verificat, in secret, activitatea partenerului in cadrul social media.
Aproape un sfert au recunoscut ca au avut cel putin o discutie pe saptamana, iar una din sapte persoane a zis ca a luat in calcul divortul.
Cum vi se par aceste cifre?
Sa arate ele ca este, in esenta, vorba despre insecuritate in relatie?
Ei bine, un alt studiu, arata ca multe persoane au tendinta de a „poza” in cuplu fericit, mai ales atunci cand par a fi probleme in cuplu. Compensare. Aparenta.
De altfel, nu cred ca se poate sa ne luam dupa ceea ce posteaza o persoana pentru a putea spune ca stim ce se petrece in viata acelui om. Unii sunt mai deschisi, altii isi pastreaza multe detalii personale, intamplari, trairi private, departe de ochii lumii.
Studiile de acest fel arata insa o tendinta: comportamentul on-line ajunge sa influenteze relatiile off-line si nu intotdeauna in bine.
Eu zic mai multe lucruri: zic ca cineva inclinat sa “pacatuiasca” online, ar fi facut-o si offline, poate mai greu de sesizat pentru partener. Cand intr-o relatie ceva nu mai e, femeia/barbatul cauta emotii, afectiune, dialog sau mai mult, in alta parte. Asa e de cand lumea. Nu cred ca cineva pacatuieste mai mult in retelele sociale decat in autobuz, pe strada sau la birou, daca e sa o faca, si daca relatia prezenta nu mai e satisfacatoare sau suficienta.
Asta una la mana. Doi la mana, verificatul contului partenerului mi se pare tare urat, necavaleresc, incorect. E ca uitatul in telefon/geanta, etc.
Oricum, concluzionand, nu cred ca online-ul are o proportie mai mare de atitudini din acestea, ci ca el facand parte din viata, fiind doar un mediu de comunicare, exista o proportie egala de intamplari de acest gen.
Mirandolina´s last blog post ..Revenirea
Ce prostie ! Mereu m-au amuzat cuplurile astea care traiesc sau vor sa traiasca in clopote de sticla. Sau nevestele care-si considera barbatul un dobitoc papagal, executantul lor, luat pe viata, slugoiul personal fara drept de apel, speriate de facebook, ca le fura alta animalul de companie. Facebook asta a salvat si casnicii, s-a trezit spiritul de competitie. Trebuie sa fii idioata cand ai atatea ocazii si prilejuri sa-l faci fericit pe acela de langa tine, sa te sperii de-o persoana limitata de mediul virtual. Concluzia e ca daca nu esti atent cu si la ala de langa tine e liber spre mai bine ! Sau macar dator fata de el sa incerce ! Fata de viata lui, nu sa doarma si sa se minta ca ii este bine .
:)))) ok, alta generatie, cum ar veni 🙂
Andrei, tu ai macar idee ca oamenii aia de pe Facebook sunt oameni reali? ca au maini, picioare, merg pe strada, se spala, mananca, dorm, le e rau, le e bine?
Parol
Basca te plasezi doar in pielea barbatului, cand, ce sa vezi, chestia asta transcede sexele. Si o femeie poate fi infidela online ca si offline, etc.
vai, eu din sfarsitul comentariului tau inteleg ca femeia e vinovata oricum, oricand. Te inseli, amice 🙂
Mirandolina´s last blog post ..Revenirea