Cum sa tratezi problemele ce apar pentru ca lucrezi la calculator

photocredit

Multi sunt cei ce lucreaza pe computer in zilele noastre. Unii il folosesc de asemenea foarte mult si in timpul liber in diverse activitati de recreere.

Fie ca e folosit pentru jocuri, fie ca e utilizat in scopul de a rezolva diverse probleme ce tin de serviciu, calculatorul poate aduce cu sine si numeroase probleme.

Daca s-a scris mult si s-a vorbit despre ecranul protector necesar, despre pauzele de 10 minute pe ora de la privitul in monitor si de o anumita restrictie de ore in care se sta, pe zi, in fata calculatorului, s-a scris mai putin despre problemele ce pot aparea la maini si degete si cum pot fi acestea prevenite ori solutionate.

Eu scriu. Mult si foarte mult. Discutii pe instant messaging, emailuri, materiale pentru clienti sau pentru mine si asa mai departe. Din acest motiv insa am ajuns sa am probleme cu degetele, mai ales la mana stanga. Exista solutii? Cu siguranta.

Pe de o parte ar trebui sa stim ce fel de birou sa folosim. Da, biroul pentru calculator nu trebuie sa fie luat la intamplare. Inaltimea, scaunul luat pentru birou – totul trebuie sa fie in concordanta. Folositi echipament ergonomic – astfel incat sa va asigurati confortul necesar si sa preveniti afectiuni ale coloanei si nu numai. Atentie de asemenea ca ecranul sa fie asezat la o distanta optima si de asemenea la o inaltime potrivita dumneavoastra – altfel puteti ajunge sa aveti afectiuni ale coloanei vertebrale.

Pe de alta parte atentie la echipament. S-a spus de multe ori ca modul in care o persoana foloseste tastatura si mouseul poate aduce probleme. S-au inventat tastaturi care sa fie mai confortabile, cele cunoscute si pentru precizarea anti-RSI. Atentie de asemenea ca pozitia mainilor in momentul in care se scrie este nefireasca, la fel si cea cand se lucreaza cu mouseul. Si aici au aparut mousi verticali – aparent mai potriviti modului in care suntem noi conformati.

Exercitii. Am descoperit recent, la recomandarea Alinei Popescu, cateva momente video cu exercitii pentru maini si degete. Va invit sa cititi articolul – Nimble Fingers – How To Keep A ProBlogger™s Most Important Asset Healthy – si sa vizionati clipurile acolo. Mai jos il redau pe cel pentru degete.

Altele. Puteti de asemenea sa va luati masuri de precautii si sa ascultati si de alte sfaturi. Unii spun ca unghiile nu trebuie sa fie lungi – pentru ca pozitia in care vor sta degetele dumneavoastra va fi una nefireasca. Va invit asadar sa cititi si aceste doua articole: How to Treat Sore Hand Muscles Due to Computer Work si How to Care for Fingers at Work. Despre RSI va invit sa aflati mai multe de aici: RSI Symptoms and Treatment.

Daca aveti cumva alte recomandari ce pot ajuta va invit sa le treceti in comentarii sau sa mi le trimiteti pe email – si le voi adauga ulterior.

Share
49 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge