Cumparaturi cu cap – mai multe in aceeasi suma

Unul dintre lucrurile de apreciat in perioada aceasta este din punctul meu de vedere posibilitatea de a cumpara diverse produse de pe internet.

Da, nu poti lua chiar orice online – poate preferi sa vezi o mobila de dormitor inainte de a o achizitiona efectiv, sa simti cum e si sa vezi displayul unui nou telefon, sa vezi o bijuterie, sa mirosi un parfum nou, sa probezi o haina si tot asa. Cu toate acestea daca stii ce masura trebuie sa iti comanzi de la un anumit producator de haine, daca iti place o anume bijuterie pe care o vezi doar pe un site din Anglia, daca iti place un anumit telefon si asa mai departe poti cumpara online in siguranta.

Eu recunosc ca imi cumpar multe lucruri online. Si sotul meu comanda o sumedenie – mai ales cand vine vorba despre produse legate de hobbyurile lui. Asa si-a luat multe pentru aeromodelism, asa si-a comandat pianul electric si asa mai departe.

Am haine care nu sunt vandute intr-un magazin in Romania pentru ca stiam masura de la o marca si mi le-am comandaat online. Am bijuterii comandate online – si nu, n-am avut niciodata probleme. Doar din Romania am primit ceva zilele acestea si nu era perfect, desi nou – dar s-a rezolvat cu acea comanda a sotului.

Poti comanda din Romania sau din afara – iar un mare avantaj. Poti plati cu cardul sau prin PayPal. Posibilitati sunt numeroase.

De ce comanda online – si mai ales de ce spun in titlu de cumparaturi cu cap?

Pentru ca recent a trebuit sa luam o droaie de lucruri pentru bebe. Stiti voi: pat, carut si o seama de produse de care ai nevoie (si de care afli cand e cazul).

Ne-am uitat online incercand sa aflam mai multe informatii despre produse similare de la producatori diferiti. Apoi ne-am facut un buget. Apoi am comparat preturile cele mai bune gasite la noi cu unele din afara. Asa am sfarsit prin a lua multe din alte tari – mai multe in banii pe uneori un singur produs la noi.

Desigur acesta este un exemplu legat de cumparaturi recente.

Acum ideea e urmatoarea: sunt de acord ca orice afacere sa faca un profit. E logic – doar e afacere. Cand adaosul comercial este insa atat de mare incat iti poti lua produsul din alta tara alaturi de inca un produs necesar si cu tot cu transport sa platesti mai putin decat un singur produs aici lucrurile nu sunt deloc in ordine.

De altfel singura mea intrebare in acest caz devine urmatoarea: de ce nu procedeaza tot mai multi oameni ca noi – respectiv sa isi comande produsele dorite online? E una sa platesc cu cativa lei sau zeci de lei, poate chiar o suta de lei – in functie de suma si produs – in plus intr-un magazin unde se presupune ca am si un vanzator care imi poate oferi detalii suplimentare sau macar unde pot vedea si testa produsul si e cu totul altceva ca diferentele de pret – online sau in magazin – sa fie de cateva sute bune de lei – uneori cu 100% in plus fata de magazine din afara.

Se spune ca suntem saraci si de aceea trebuie sa platim mai mult. Asa sa fie oare?

Share
36 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge